Супа с телешки дроб и оризов кускус

09/01/2018
"Аромат и вкус от кухнята на баба "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва на парченца и за около 5 минути се оставя във вода със сода бикарбонат, за да си пусне кръвта. Варим на слаб огън.

По възможност вземете дроб от малко теленце - много е крехък и се сварява бързо.

Почти готов, прибавяме към него кускуса (безглутенов оризов, за по-здравословен вариант), морковите, чушките, киселото зеле и разсол на вкус.

От разсола става много приятен кисел вкус. Варим до омекване на зеленчуците.

Зехтинът се добавя накрая, тъй като не е хубаво да претърпява високотермична обработка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар