Крачолина (Панагюрска зелева супа)
Cracholina (Bulgarian Cabbage Juice Soup)Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Крачолина (Панагюрска зелева супа)

Крачолина (Панагюрска зелева супа)

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Крачолина (Панагюрска зелева супа)
Снимка: Зорица
1 / 6
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Едно знаем със сигурност, в Панагюрище правят не само много вкусна луканка, но и великолепни супи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ако зелевият сок (от киселото зеле) е много кисел или твърде солен, се разрежда с вода. Ако сокът не е достатъчно солен, може да се добави малко сол на вкус.

Зелевият сок се изсипва в тенджера и след като заври, се прибавят олиото и ситно нарязаният праз лук.

След това се добавят изчистеният и измит ориз и чубрицата.

Супата се оставя да ври на средно силен огън около 20 - 25 минути, като се разбърква от време на време. Вари се, докато оризът се свари хубаво.

При поднасяне може да поръсите с допълнително чубрица, прясно смлян черен пипер, а също и с леко препечени на котлона сухи червени люти чушлета, леко счукани в хаванче.

Много вкусна и лека супа, подходяща е както за хора, спазващи диета за отслабване, така и за разтоварване и очистване след обилното похапване по време на празниците.

Крачолина (Панагюрска зелева супа) е и отлично средство за борбата с махмурлука.

Зелевата чорба да се консумира както гореща, така и студена.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: