Свинско контрафиле с горчица и мед

Bilyana TodorovaBilyana Todorova
Новак
3
18
7
4
12/01/2018
"Сочно и ароматно контрафиле - тайната е в маринатата "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 537
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - 500 г
  • дижонска горчица - 3 - 4 с.л.Масло - 2с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мед - 1 ч.л.
  • вино - да покрие дъното
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото заедно с чесъна, за да му се отвори вкусът, след което добавяме горчицата и меда.

Пържолките овкусяваме със сол и черен пипер, след което намазваме обилно с маринатата.

Поливаме с вино и вода, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180 градуса.

Накрая допичаме без фолио до златист цвят.

Може да се направи и цяло контрафиле, като се шпикова с чесън и масло и след това се намаже с маринатата и престои няколко часа.

Бон Апети! :)

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар