Начин на приготвяне
Пригответе парено тесто, поставете две форми с пергаментова хартия и я намажете с олио. Разтопете маслото в 215 мл вода и кипнете. Бързо изсипете брашното и отделете от огъня. Разбийте сместа, докато се сгъсти, и оставете да се охлади.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата прибавете ги към тестото постепенно, докато започне да пада от лъжицата.
Добавете лешниците.
Сдве лъжици направете топчета от тестото и ги наредете на разстояние в тавите. Печете около 25 минути, докато покафенеят. Направете малка дупка във всяка и ги върнете отново във фурната за още 5 минути.
Охладете профитролите и направете пълнежа. Разбийте сметаната, прибавете пудрата захар и ядките, шприцовайте сместа в профитролите.
Стопете в съд шоколада, сиропа и маслото.
Свалете съда от огъня и разбийте, докато стане гладко.