Профитроли с лешници

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Профитроли с лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40

Необходими Продукти

  • краве масло - 80 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 3 бр. разбити
  • лешници - 80 г препечени обелени и нарязани на едро
  • олио - за намазване
  • За пълнежа
  • сметана - 300 мл разбита
  • пудра захар - 1 с.л.
  • лешници - 75 г препечени обелени и нарязани на едро
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 180 г, начупен на парчета
  • захарен сироп - 4 с.л.
  • краве масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе парено тесто, поставете две форми с пергаментова хартия и я намажете с олио. Разтопете маслото в 215 мл вода и кипнете. Бързо изсипете брашното и отделете от огъня. Разбийте сместа, докато се сгъсти, и оставете да се охлади.

Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата прибавете ги към тестото постепенно, докато започне да пада от лъжицата.

Добавете лешниците.

Сдве лъжици направете топчета от тестото и ги наредете на разстояние в тавите. Печете около 25 минути, докато покафенеят. Направете малка дупка във всяка и ги върнете отново във фурната за още 5 минути.

Охладете профитролите и направете пълнежа. Разбийте сметаната, прибавете пудрата захар и ядките, шприцовайте сместа в профитролите.

Стопете в съд шоколада, сиропа и маслото.

Свалете съда от огъня и разбийте, докато стане гладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: