Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете фъстъченото масло, резенето, кардамона, бахара, солта и гарам масалата.
Обелете кората на лимона и я нарежете на ситно, изстискайте сока и го прибавете към маринатата.
Сложете пилешкото в купа и го залейте с марината - да престои цяла нощ.
Нанижете пилешките парчета на шишове.
В тенджера загрейте олиото, добавете лука, чесъна и запържете 5 минути. Прибавете фъстъченото масло, пилешкия бульон и кокосовото масло и варете, докато се получи еднородна смес.
Прибавете сока от лимона, сол и черен пипер.
Опечете шишчетата, като на 6 минута ги залеете с маринатата и ги обърнете.
Поднесете с топлия фъстъчен сос.