Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета със сос от фъстъци

Пилешки шишчета със сос от фъстъци

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Пилешки шишчета със сос от фъстъци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г бяло, нарязано на кубчета
  • За марината
  • лук - 1 глава, малка
  • фъстъчено олио - 50мл
  • семе от резене - 1 ч.л. счукано
  • кардамом - 2 счукани шушулки
  • бахар - 2 счукани зърна
  • гарам масала - 0.5 ч.л.
  • сол - щипка
  • лимон - 1 бр.
  • За фъстъчения сос
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава ситно нарязан
  • чесън - 1 счукана скилидка
  • фъстъчено масло - 100 г твърдо
  • пилешки бульон - 150 мл
  • кокосово масло - 50 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете фъстъченото масло, резенето, кардамона, бахара, солта и гарам масалата.

Обелете кората на лимона и я нарежете на ситно, изстискайте сока и го прибавете към маринатата.

Сложете пилешкото в купа и го залейте с марината - да престои цяла нощ.

Нанижете пилешките парчета на шишове.

В тенджера загрейте олиото, добавете лука, чесъна и запържете 5 минути. Прибавете фъстъченото масло, пилешкия бульон и кокосовото масло и варете, докато се получи еднородна смес.

Прибавете сока от лимона, сол и черен пипер.

Опечете шишчетата, като на 6 минута ги залеете с маринатата и ги обърнете.

Поднесете с топлия фъстъчен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: