Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки хапки.
Сложете олиото в тиган и прибавете месото, за да се запържи до леко златист цвят и добавете червеното вино, като разбърквате периодично.
Изчистете и нарежете праза на едро и го прибавете при месото, за да се задуши. Поправете ги със сол, черен пипер, червен пипер и чубрицата. След като е омекнал празът, изсипете доматите от консерва и оставете да покъкри малко, докато се изпари водата от доматите.
Когато всичко е готово, ги изсипете в тавичка и налейте вода колкото да покрие сместа. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути или докато остане на мазнина.
Когато е вече почти готово, изкарайте тавата от фурната и поръсете обилно с настъргания предварително кашкавал и отново върнете тавата във фурната, за да се запече кашкавалът до златист цвят и тогава ястието е готово.