Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинско контра филе с праз лук и кашкавал

Свинско контра филе с праз лук и кашкавал

Ива ПетковаИва Петкова
Новак
5299
Свинско контра филе с праз лук и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Наситен аромат и богат вкус, който няма да ви позволи да свалите вилицата, докато не ометете всичко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г контра филе
  • праз - 3 стръка
  • домати - 1 консерва пюре
  • вино - 100 мл червено
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки.

Сложете олиото в тиган и прибавете месото, за да се запържи до леко златист цвят и добавете червеното вино, като разбърквате периодично.

Изчистете и нарежете праза на едро и го прибавете при месото, за да се задуши. Поправете ги със сол, черен пипер, червен пипер и чубрицата. След като е омекнал празът, изсипете доматите от консерва и оставете да покъкри малко, докато се изпари водата от доматите.

Когато всичко е готово, ги изсипете в тавичка и налейте вода колкото да покрие сместа. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути или докато остане на мазнина.

Когато е вече почти готово, изкарайте тавата от фурната и поръсете обилно с настъргания предварително кашкавал и отново върнете тавата във фурната, за да се запече кашкавалът до златист цвят и тогава ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: