Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Панирани миди с чесново-млечен сос

Панирани миди с чесново-млечен сос

GabrielaGabriela
Новак
3514358
Панирани миди с чесново-млечен сос
Снимка: Gabriela
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И всеки път, когато искаме да си спомни за лятото и морето, си приготвяме панирани миди с чесново-млечен сос"

Необходими Продукти

  • За панировката
  • миди - 500 г изчистени
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • [за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 4 скилидки
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Панираме мидите в брашно, яйце, брашно и пържим в силно нагорещена мазнина до получаванe на златиста коричка.

За сос е необходимо да настържем скилидките чесън и да ги разбъркаме с киселото мляко.

Подправяме с малко сол и черен пипер.

Желателно е сосът да престои, за да се усети вкусът на чесъна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: