Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Сурова какаова торта от оризови блокчета

Сурова какаова торта от оризови блокчета

Сурова какаова торта от оризови блокчета
Снимка: Ирена Христова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Торта с интересен и неповторим вкус, която ще развълнува мнозина от вас"

Необходими Продукти

  • За блата
  • оризови блокчета - 70 г натурални, без сол
  • мед - 2 - 3 с.л. разтопен
  • кокосово масло - 1 с.л. разтопено
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л. натурално
  • канела - щипка
  • За крема
  • тиква - 400 г сварена
  • чиа - 1 с.л.
  • ябълково брашно - 2 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л. натурално
  • канела - 1 щипка
  • За декорация
  • кокосови стърготини - или ядки
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших тиквата на уред за готвене на пара, но можете и да я сварите. Сварената ще поеме малко повече вода и имайте предвид това, за да добавите повече чиа или брашно, до получаване на желаната гъстота.

През това време направих блата, като смелих в блендер оризовките. Добавих останалите продукти. Количеството на водата е до получаване на мокри трохи за много гъсто тесто. Така че не прекалявайте с нея. Просто да даде влажност на тестото.

В тава разстелете сместа и притиснете с лъжица, заравнете хубаво блата и оставете в хладилник.

След като тиквата е готова, още топла пюрирайте и добавете останалите съставки.

Изсипете върху блата, заравнете и украсете по желание. В случая аз поръсих с кокосови стърготини и стафиди и още малко сладост на какаовата торта.

Оставих в хладилник за една нощ.

Вкусът на блата наподобява вафла. Тортата има интересен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: