Начин на приготвяне
Пилешките гърди нарязваме на парчета.
Лука почистваме и него режем на малки кубчета, както и краставичките.
Изцеждаме гъбите от водата.
В тиган, който е по-дълбок, запържете нарязания на ситно лук в масло. Към него добавяме парчетата нарязано филе.
Разбъркваме добре и добавяме и изцедените гъби и краставичките.
Оставяме така, да се задушат всички продукти, като добавяме накрая солта и черния пипер.
Когато месото е почти готово, прибавяме заквасената сметана, като разбъркваме енергично.
Оставяме ястието за около 10 минути, като след това премахваме от огъня.
Приготвяме си гювечетата /3 бр./, в които разпределяме готовото ястие.
Върху всяко гювече отгоре настъргваме кашкавал.
Поставяме във фурната и печем за около 5-10 минути на горен реотан за запичане на кашкавала.
Сервираме ястието докато е още топло.
Коментари