Начин на приготвяне
Чукнете яйцата за блата в купа и ги разбийте с миксер около 2-3 минути. Добавете захарта и продължете да разбивате до еднородност. Прибавете олиото и прясното мляко.
Смесете брашното с бакпулвера, добавете към течните съставки и разбъркайте до гладка, кексова смес.
Изсипете смета в тава с незалепващо покритие и изпечете в загрята фурна на 190-200 градуса до готовност.
Охладете.
Пригответе захарен сироп, като кипнете водата и захарта. Полейте сладкиша.
Пригответе карамелената глазура, като стопите захарта на умерена температура при непрекъснато бъркане. Захарта бързо се карамелизира.
Разбийте жълтъците с прясното мляко.
Карамела отстранете от котлона, прибавете размекнатото масло и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес, а след това и ореховите ядки.
Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.
Полейте сладкиша и го оставете на хладно за около 1-2 часа.
Нарежете сиропирания сладкиш на подходящи парчета и поднесете.
Много, много приятен сладкиш!
Сиропираният Кухен е готов.