Цяло пиле с кисело зеле в гювеч

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2903966133
17/01/2018
"Във всеки дом трябва да има голям гювеч, защото всяко семейство заслужава да опита тази вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене220 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 202
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пиле - 1 цяло, около 1.5 - 1.6 кг
  • кисело зеле - 1 зелка /малка/
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • масло - 1/2 пакетче за намазване на пилето
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и подсушава с кухненска хартия. Пилето се намазва с 1/2 пакет разтопено масло и се овкусява със сол, черен и червен пипер.

Зелето се реже на ситно и се поставя в гювеча, прибавя се оризът, зехтинът, черният и червеният пипер и се разбърква добре.

Прибавя се пилето и се залива с вода /около 2- 2 и 1/2 ч.ч. или колкото да се покрие зелето/. Добавяме и дафиновият лист.

Поставяме гювеча в студена фурна и загряваме на 180 градуса.

Печем така 1 час и 30 мин., след което намаляваме на 160 градуса и печем още 2 часа.

Поднасяме ястието, докато е още топло.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар