Печено цяло пиле в гювеч

Печено цяло пиле в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
5
"Вие намерете достатъчно голям гювеч, в който да се побере охранено пиле, ние ще ви покажем нататък какво да правите"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • краве масло - бучка
  • сол
  • бира - 1/2 кутийка от 330 мл
  • за намазване на пилето
  • къри
  • розмарин
  • червен пушен пипер
  • лук на прах
  • чесън на прах
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го посолете обилно отвътре и отвън. Намажете го цялото с олио.

В купа смесете всички продукти (подправки за намазване).

Поръсете с тях цялото пиле, като втривате добре по кожата, за да залепнат.

Сложете го в гювеч с капак. Налейте бирата. Затворете с капака.

Сложете пилето в гювеч в студена фурна. Нагласете градусите на 250 и изчакайте 10 минути, а след това намалете на 160.

Печете пилето 4 часа на тази температура. Извадете и отворете. Ако е необходимо върнете, за да се запече отгоре.

При мен не беше необходимо. Печеното цяло пиле в гювеч се беше изпекло идеално с хрупкава коричка.

Сервирайте, докато е топло, с желаната от вас гарнитура или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: