Начин на приготвяне
Почистената риба бакаляро (треска) нарежете на шайби с дебелина около пръст и половина.
Трябва да сте отстранили и острите шипове по гърба и корема на рибата.
Поръсете със сол и лимонов сок и втрийте в парченцата.
Сложете брашната, лъжичката сол и чесъна в чиста торбичка.
Пъхнете вътре и бакалярото и хубаво разтърсете, така че панировката да полепне по шайбите.
Оставете в хладилник за 10-20 минути.
Загрейте олиото на умерен към силен огън ( но не много силен). Извадете рибните котлети и ги сложете в тигана, да се изпържат до златисто от двете страни.
Внимавайте да не препържвате, за да не става суха пържената риба.
Изваждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервирайте пържена риба Бакаляро с резени лимон и майонеза.
Добър апетит!