Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена Бакаляро

Пържена Бакаляро

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пържена Бакаляро
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
11/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Сервирайте пържена риба Бакаляро с резени лимон и майонеза. Всички знаем и коя е правилната напитка за тази пържена риба"

Необходими Продукти

  • бакаляро - 1 цяла риба (400 г без глава и вътрешности)
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • пшеничено брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. + 2 щипки
  • чесън - 2 щипки, на прах
  • лимон - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба бакаляро (треска) нарежете на шайби с дебелина около пръст и половина.

Трябва да сте отстранили и острите шипове по гърба и корема на рибата.

Поръсете със сол и лимонов сок и втрийте в парченцата.

Сложете брашната, лъжичката сол и чесъна в чиста торбичка.

Пъхнете вътре и бакалярото и хубаво разтърсете, така че панировката да полепне по шайбите.

Оставете в хладилник за 10-20 минути.

Загрейте олиото на умерен към силен огън ( но не много силен). Извадете рибните котлети и ги сложете в тигана, да се изпържат до златисто от двете страни.

Внимавайте да не препържвате, за да не става суха пържената риба.

Изваждайте върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте пържена риба Бакаляро с резени лимон и майонеза.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: