Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Панирани телешки кюфтета

Панирани телешки кюфтета

Панирани телешки кюфтета1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г смляно
  • лук - 2 глави
  • ориз - 3 с.л.
  • яйца - 3
  • магданоз - 1/2 връзка
  • галета - 3 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сварете с 1 ч.ч. вода, докато поеме водата.

В отделна тенджера запържете нарязания лук, стеблата на магданоза и половината смляно телешко месо, докато всички сокове се поемат. След това добавете към останалото смляно телешко месо и разбъркайте.

Добавете нарязания магданоз, солта, черния пипер, канелата и 1 яйце към месото и разбъркайте.

Добавете ориза накрая, за да не се надуе, и разбъркайте още няколко пъти.

Разделете сместа на порции с размер на яйце и оформете овални кюфтета.

Първо овалвайте кюфтетата в галета и след това потапяйте в разбитото яйце.

Излезте останалата част от яйцето върху кюфтетата и ги пържете в горещо олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: