Начин на приготвяне
Обелените картофи нарежете на малки парчета. Загрейте тигана със зехтина и сложете картофите. Котлонът трябва да бъде умерен. Скълцания ситно лук също може да добавите към картофите. Запържете всичко до леко кафеникав цвят на лука и след 10 минути отцедете олиото.
Посолете всичко и го добавете към предварително разбитите яйца в голяма купа. Върнете тигана на котлона с малко зехтин и сипете яйцата с картофите. Захлупете тигана и го оставете да се готви така за 5-10 минути - докато дъното стане кафяво.
С помощта на капака обърнете тортилята и я изпържете до лек захар и от другата страна. Сложете готовата тортиля в чиния и след като леко се охлади, я поднесете.
Коментари
Живял съм в Испания 3 години и съм голям фен на тортията.Зехтинът е малко,трябва да е поне 200мл и също така може да се добави тиквичка,става много вкусно.Сервира се също със сос САЛСА РОСА , която е много лесна и вкусна - кетчуп+майонеза(чеснова). :)
добър апетит
За всички побългаряващи - не, това не е пататник, така както прошутото не е нашата шунка. Не можеш да си кулинар, ако не правиш такава елементарна разлика.
Уважаеми/а Анонимен, забележката Ви е напълно уместна...но мисля също е редно да знаете че се пише 'обръщам', а не 'обраштам'... Невероятно наистина, но само в една дума сте допуснали не една, а цели две грешки.... Хмммм.