Изглежда страхотно! Ако ми остане време още довечера ще опитам!
24.01.2017 14:43
6
Евтини Рецепти
Пробвали ли сте да слагате плънка по средата?
29.09.2016 11:40
5
3
Елена Кавак
Направих рецептата и се получи добре, но не обърнах тортилята, а след като я изпържих за 2-3 минути на тиган я довърших във фурната на горна. Четох, че в оригиналната рецепта лука е доста повече и се пържи отделно, и смятам да пробвам и този вариант.
05.09.2016 19:47
3
10
2
Niki Zhelyazkova
Лукът не се пържи отделно, а се слага заедно картофите, както е показала госпожата. Обръща в тигана и от другата страна, не се допича във фурната. Вие можете да пробвате всичко, но вече няма да е испанска тортия. Аз съм я правила и със зеленчуци , но по описаният начин на предложилата рецептата госпожа. Тортията е едно предпочитано ястие в Испания!
27.03.2020 14:10
1
Yordanka Kovacheva
Няма такова нещо като оригинална рецепта с повече лук.Тортилята може да се направи и само от картофи или само от лук (както и от други зеленчуци) и пак ще си е оригинална :) Картофената просто си е по- типична и традиционна.
П.С. Лука не се запържва отделно :)
27.11.2019 15:32
3
Елена Кавак
След като изчетох всички мнения смятам да я пробвам, но с малко повече зехтин и ще добавя чесън. Обичам да експериментирам, а и комбинацията картофи-яйца е любима на мъжа ми, така че все ще я хапне.
05.09.2016 17:21
1
10
Valentina Psaltirova
Към Иво: Моля за извинение! Има и мъже, даже един от тях ми дръпна критика, но нали съм добра, забравих я, но я приех. Извинете, колега! Готвачите мъже са много повече, казват, понеже ние, жените, готвим вкъщи и гледаме деца, а мъжете работят в ресторантите, където работното време хич не е за жени.
02.09.2016 11:48
1
Теодора Мещерова
И жени работят по ресторанти и хотели с професионална кухня, като мен например
02.09.2016 12:17
Теодора Мещерова
Картофите и лука трябва да са настъргани.
02.09.2016 10:44
6
13
2
Niki Zhelyazkova
Аз режа и картофите и лука на тънки жулиени. Така ми я показа испанка, така си я правя винаги.
27.03.2020 14:13
Yordanka Kovacheva
Може да се настържат,Теди, но по принцип испанците никога не го правят. Режат на люспи картофите, а лука на тънки жулиени.
27.11.2019 15:35
4
Valentina Psaltirova
Трябва и това да се опита. Всеки ден съм изправена пред избор какво да готвя. Добре, че е готвач.бг и неуморните готвачки - колежки.
11.07.2016 20:56
4
6
2
Ivo
Алоооо..... Има и мъже. :-)))
05.08.2016 12:32
6
2
К К
Аз не се чудя, чесно казано и всеки ден готвя вкъщи по няколко ястия и гледам да опитам от всичко, а тази рецепта е страхотна много ни допадна!
15.07.2016 12:17
3
2
К К
Прекрасна изглежда!
17.05.2016 21:07
1
4
Dimi
в момента ям най-вкусната тортия.тук в Испания ,Валядолид в бара El rinconcito de Yus.
28.01.2016 12:16
17
3
Мартина Тракова
Тортиля еспаньола..Преразказана рецепта :)
14.12.2015 10:11
12
1
Елена
Задължително се добавя и черен пипер!
28.08.2015 15:04
10
6
1
Yordanka Kovacheva
Не е задължително!
10.11.2017 14:27
2
Мария Харалампиева
Това не рецепта за тортиля а за пататник или картофена тиганица
07.05.2014 23:38
22
7
Поли
Аз режа картофите на тънки шайби и става точно като на снимката,но по тънко.
27.03.2014 14:52
6
3
аз
най-неграмотната рецепта, която съм чела някога
02.03.2014 22:23
29
18
1
Димитров
Имам съмнение, че въобще можете да четете!
Не знам кой е сложил рецептата, но е точна и без особени граматически грешки. По отношение на граматиката, препоръчвам да започвате изреченията си с главна буква и да ги завършвате със съответния препинателен знак!
29.03.2014 10:12
48
15
mariana
това е рецепта за класическа тортия .
23.11.2013 17:39
20
8
Vanesa
Тортия
Съвсем не е лесно да ти се получи с така написаната рецепта......
23.11.2013 08:12
8
3
Танаси
Много точна рецепта, винаги става и е много вкусно и бързо.От тази рецепта ми дойде идея за десерт. По същия начин, но вместо картофи, задуших ябълки, поръсих с орехи и канела.Разбих яйцата + лъжица захар и ванилия и полях ябълките както тортилята. Много е ефектно и вкусно, поднася се с мед.Става за диабетици без захарта.
12.11.2013 12:47
11
6
1
Анонимен
Аааа това ще го опитам задължително благодаря
16.05.2023 15:31
Фаси
Аз просто нямам думи,не разбрах този сайт за готвени на ястия ли е,или за готвени на интриги и обиди:(
15.10.2013 13:47
16
ММ
Нещо не ми се получи.Въпреки че запържих картофите доста,пак леко хрупаха.Изобщо не ми стана на "омлет",а просто бъркани картофи с яйца...Изглежда примамливо на снимката,но не стана така...
14.10.2013 14:02
7
2
1
Yordanka Kovacheva
Защото зехтинът в рецептата е много малко-50 мл., нормално е да ви хрупат картофите. Те се пържат в обилно количество мазнина, да ги покрива почти, на среден огън докато омекнат. Не чакайте и да ви стане кафяв лука, това би развалило визията на тортията. Другото важно нещо е и двата зеленчука да бъдат нарязани на тънки шайбички/люспи, а не на дебели парчета или кубчета.
10.11.2017 14:35
1
el padrino
Незнам кой, колко години е бил в Испания, но се пише тортия.Освен това, трябва да опитате тортия приготвена с пресен чесън, вкусът е невероятен.
05.10.2013 15:30
14
1
VASIL
ако не ти харесва не го чети и двете форми са правилни и се произнася тортийа зависи в коя част на страната си "ИН АЛФАБЕТО" ДЕМЕК НЕГРАМОТЕН
П.С. Лука не се запържва отделно :)
Не знам кой е сложил рецептата, но е точна и без особени граматически грешки. По отношение на граматиката, препоръчвам да започвате изреченията си с главна буква и да ги завършвате със съответния препинателен знак!
Съвсем не е лесно да ти се получи с така написаната рецепта......