Руло от свински крака с кайма

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
1
20/01/2018
"Майсторе, вади виното, че виж какво съм приготвил - руло от свински крака с кайма "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински крачета - 3 бр.
  • кайма - 500 г свинска, овкусена с кимион, чубрица и сол
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • сол
  • бахар
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краката добре се измиват. Отрязва се най-долната част, след което се прави разрез по дължина и се маха кокалът, за да остане само кожата с малко месо.

Осолява се, поръсва се с настъргани моркови, отгоре кайма и се завива на руло. Превързва се с конец.

Всяко оформено краче се завива в марля и се поставя в тенджера под налягане. В нея се добавят лукът, разрязан на 4 парчета, дафинови листа, бахар, черен пипер, сол. Вари се 30 минути.

Сваля се марлята и се намазват с разтопено масло. Всяко краче се завива в домакинска хартия, после в алуминиево фолио и се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Сервират се топли, нарязани на колелца.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар