Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Здравословен портокалов кейк с малинов сироп

Здравословен портокалов кейк с малинов сироп

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Здравословен портокалов кейк с малинов сироп2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"При здравословните кейкове правилото е следното - ядете най-малко по две парчета"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • банани - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • кленов сироп - на вкус
  • портокали - 1 бр.
  • какао - 1 ч.л. натурално
  • За сиропа
  • малини - 200 г
  • кленов сироп - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, млякото, бананите, какаото, набухвателите и кленовият сироп се смесват в блендер и пасират до гладка смес. Настъргваме кората на портокала, а него нарязваме на парченца.

Намазваме всички стени на малка тефлонова тавичка (24 см) с кокосово масло и сипваме сместа. Печем на долен реотан на 200 градуса, без да отваряме фурната за около 25-30 минути.

През това време приготвяме сиропа. Отново в блендера пасираме на пюре малините и кленовия сироп. Сипваме в касерола и на много слаб котлон, при непрекъснато бъркане, сгъстяваме.

Оставяме да изстинат и блатът, и сиропът. Заливаме сладкиша и оставяме няколко часа в хладилник докато поеме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: