Бургери от пшеница

Бургери от пшеница

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
476
3k
1k
1k
4
20/01/2018
"Здравословни леко пикантни буркери, които препоръчваме от сърце на всички"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 619
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се измива и сварява, дори преварява, в леко подсолена вода. Отцежда се и се поставя в купа.

Прибавяме накълцаните на ситно кромид и чесън. Добавяме натрошеното овче сирене, (може и друго твърдо сирене) яйцето и мащерката. Разбърква се добре.

Овкусяваме с мащерката, черния и червен лют пипер, сол.

В тиган с незалепващо покритие сипваме около 3 суп. лъж олио. Когато мазнината се загрее с лъжица оформяне плоски бургери. Намаляваме степента на температурата.

Когато се зачервят от долната страна с лопатка внимателно се обръщат и се оставят на изключен котлон да се допекат.

Бургерите са много крехки (такива трябва да са! ) и ако ви е трудно да ги обърнете с една лопатка, смело си помогнете и с друга.

На вкус да леко пикантни, леко хрупкави, засищащи и уникално вкусни. Сервирайте здравословните бургери топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тодорова
Тодорова
14.12.2019 18:51
Колко време варите пшеницата?
0
0