Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с картофи

Печена скумрия с картофи

Печена скумрия с картофи
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Без марината или сложна обработка - просто скумрия с картофи, които може да хапвате всеки ден"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л
  • черен пипер - щипка
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите, измийте ги и разполовете по гръбнака.

Овкусете със сол и малко олио, оставете ги така за 30 минути. Обелете картофите и ги нарежете на ивици като за пържене.

Сипете олио в тава и добавете картофите, нарязания лук, чубрица, зеленчукова подправка, черен пипер и сол.

Хубаво ги разбъркайте и сипете малко вода - около 2 ч.ч.

Печете във фурната до оставане на мазнина.

Изпечете скумриите на скара и сервирайте в чинии с гарнитура от картофите и резен лимон.

Печената риба по този начин е много вкусна и лесна.

Печена скумрия с картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: