Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Запечена скумрия и картофи с кашкавалена коричка

Запечена скумрия и картофи с кашкавалена коричка

Запечена скумрия и картофи с кашкавалена коричка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
03/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Запазете най-вкусното за най-любимите си хора"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • за намазване
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 60 г
  • риган
  • магданоз
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • джинджифил - 1 см пресен корен
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите с кората, обелваме и срязваме на две половини. Всяка риба се почиства и оформя на по две филенца. Сварява се в подсолена вода за 10 минути, изважда се и отцеждаме добре.

В купа се настъргва на едро ренде кашкавал, добавя се майонеза, риган, черен пипер, нарязан магданоз, лимонов сок и настъргано коренче от пресен джинджифил и скилидки чесън.

Разбърква се с вилица. В намазана с олио широка тава се нареждат половинките картофи, поръсени с хималайска сол, а в средата - филенцата отцедена риба.

С лъжичка се разпределя плънката върху рибата и картофите. Печем в загрята фурна 180 градуса, докато плънката добие златист цвят и кашкавалът да се запече.

Сервираме порция риба с гарнитура от картофи и резени лимон.

Много вкусно и лесно за приготвяне, сервираме с чаша бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: