Начин на приготвяне
Сваряват се картофите с кората, обелваме и срязваме на две половини. Всяка риба се почиства и оформя на по две филенца. Сварява се в подсолена вода за 10 минути, изважда се и отцеждаме добре.
В купа се настъргва на едро ренде кашкавал, добавя се майонеза, риган, черен пипер, нарязан магданоз, лимонов сок и настъргано коренче от пресен джинджифил и скилидки чесън.
Разбърква се с вилица. В намазана с олио широка тава се нареждат половинките картофи, поръсени с хималайска сол, а в средата - филенцата отцедена риба.
С лъжичка се разпределя плънката върху рибата и картофите. Печем в загрята фурна 180 градуса, докато плънката добие златист цвят и кашкавалът да се запече.
Сервираме порция риба с гарнитура от картофи и резени лимон.
Много вкусно и лесно за приготвяне, сервираме с чаша бяло вино!