Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Воденички с топено сирене

Воденички с топено сирене

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699334
Воденички с топено сирене1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • воденички - 1 килограм
  • моркови - 5 броя
  • лук - 5 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • топено сирене - 150 грама
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се измиват добре и се слагат в тенджера под налягане за 20 минути да се сварят, след което се прехвърлят в тава.

Лукът, нарязан на ситно и морковите, нарязани на кубчета, се задушават в малко масло. Щом омекнат, се добавя топеното сирене и виното.

След това се изсипват в тавичката при воденичките, овкусяват се със сол и се долива 1 ч.ч. вода.

Тавата се покрива с фолио и се пече на 180 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: