Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъбен сос и сирена

Пилешки пържоли с гъбен сос и сирена

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки пържоли с гъбен сос и сирена
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Пържолите са си пържоли, но със сос са двойно по-вкусни, съгласни ли сте с нас?"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бутчета
  • сол
  • черен пипер
  • сос уорчестър - 1 к.л.
  • масло - 75 г
  • моцарела - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 250 мл
  • сирене бри - 60 г
  • чедър - 60 г
  • топено сирене - 50 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се овкусяват със сол, черен пипер и сос Уорчестър. Отгоре върху всяка пържола се слага по едно малко парченце краве масло и се поставят да се пекат във фурната на 200 градуса.

След като пържолите се изпекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата. Малко преди готовност върху всяка се слага да се запече и по едно резенче сирене Моцарела.

Докато се пече месото се приготвя гъбеният сос. В тиган се загряват по две супени лъжици краве масло и олио. В мазнината се изпържват почистените гъби, нарязани на филийки, а ако са дребни - цели.

След като се изпържат се изваждат от тигана и в същата мазнина се запържва брашното. Бърка се енергично, за да не загори и се разрежда на няколко пъти със затоплено мляко и топла вода.

Щом сосът започне да се сгъстява се връщат гъбите в него. Слагат се нарязаните на дребно сирена и се овкусява със сол и черен пипер.

Накрая се добавя и една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. Готовите пържоли се поднасят в комбинация с гъбения сос.

Пилешките пържоли с гъбен сос и сирена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: