Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се овкусяват със сол, черен пипер и сос Уорчестър. Отгоре върху всяка пържола се слага по едно малко парченце краве масло и се поставят да се пекат във фурната на 200 градуса.
След като пържолите се изпекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата. Малко преди готовност върху всяка се слага да се запече и по едно резенче сирене Моцарела.
Докато се пече месото се приготвя гъбеният сос. В тиган се загряват по две супени лъжици краве масло и олио. В мазнината се изпържват почистените гъби, нарязани на филийки, а ако са дребни - цели.
След като се изпържат се изваждат от тигана и в същата мазнина се запържва брашното. Бърка се енергично, за да не загори и се разрежда на няколко пъти със затоплено мляко и топла вода.
Щом сосът започне да се сгъстява се връщат гъбите в него. Слагат се нарязаните на дребно сирена и се овкусява със сол и черен пипер.
Накрая се добавя и една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. Готовите пържоли се поднасят в комбинация с гъбения сос.
Пилешките пържоли с гъбен сос и сирена са готови.