Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъбен сос Класика

Пилешки пържоли с гъбен сос Класика

Пилешки пържоли с гъбен сос Класика
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Поднесете неустоимите пилешки пържоли с гъбен сос и подходяща гарнитура - моята е картофено пюре и парче лимон върху зелено листо от маруля."

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли от бут - 5 бр. с кожа
  • за маринатата
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • подправки за пиле - 1 с.л. микс
  • олио - 3 с.л.
  • за гъбения сос
  • гъби - 200 г
  • гъбен бульон
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за мариноване на пилешкото.

Наредете пилешките пържоли в дълбок съд и ги залейте с маринатата.

Оставете пържолите да се мариноват за около час.

Наредете пържолите в тава, налейте част от бульона и завийте тавата с алуминиево фолио.

Изпечете пържолите в загрята фурна до 200 °C за около 30 минути.

Отстранете фолиото и допечете до златист загар.

Почистете и нарежете гъбите на филийки.

Задушете ги до готовност в олиото.

Препечете брашното, прибавете го към гъбите при енергично бъркане.

На тънка струйка прибавяйте и бульона, като бъркате до сгъстяване, и внимавате да не образувате бучки гъбеният сос.

Поднесете неустоимите пилешки пържоли с гъбен сос и подходяща гарнитура - моята е картофено пюре и парче лимон върху зелено листо от маруля.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: