Зимна персийска супа с пилешко месо

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
647
208
236
2
22/01/2018
"Ароматна и сгряваща супа с пилешко месо с екзотичен привкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилешка Супа

Начин на приготвяне

Житото се накисва от предишната вечер за по-бързо сваряване, но може и директно да се готви.

В тенджера под налягане сипваме житото и 4 чаени чаши гореща вода. Слагаме капака и оставяме да се вари за 20 минути.

Обелваме лука, морковите и чесъна. Нарязваме месото и лука на дребно, а морковите и чесъна настъргваме на ренде.

В тиган запържваме лука, месото, морковите и чесъна за 3-4 минути. Добавяме намачканите домати и подправките - черен пипер, куркума и сол.

Махаме внимателно капака на тенджерата и изсипваме доматената смес в супата. Ако е нужно, добавяме още малко вода.

Слагаме отново капака и оставяме да ври за още 20-30 минути.

Преди сервиране може да поръсим с малко магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар