Зимна персийска супа с пилешко месо

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
11
12
2
22/01/2018
"Ароматна и сгряваща супа с пилешко месо с екзотичен привкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се накисва от предишната вечер за по-бързо сваряване, но може и директно да се готви.

В тенджера под налягане сипваме житото и 4 чаени чаши гореща вода. Слагаме капака и оставяме да се вари за 20 минути.

Обелваме лука, морковите и чесъна. Нарязваме месото и лука на дребно, а морковите и чесъна настъргваме на ренде.

В тиган запържваме лука, месото, морковите и чесъна за 3-4 минути. Добавяме намачканите домати и подправките - черен пипер, куркума и сол.

Махаме внимателно капака на тенджерата и изсипваме доматената смес в супата. Ако е нужно, добавяме още малко вода.

Слагаме отново капака и оставяме да ври за още 20-30 минути.

Преди сервиране може да поръсим с малко магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар