Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Гриловано свинско ребърце със зеленчуци

Гриловано свинско ребърце със зеленчуци

Гриловано свинско ребърце със зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Както и да го гледате, на нас това гриловано свинско ни прилича на покана за бира и това си е"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • патладжан - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • соев сос
  • подправка - за барбекю
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинското ребро с подправка за барбекю и соев сос. Оставете го така, за да си поеме от ароматите.

Почистете зеленчуците от семки, обелки и дръжки. Нарежете ги на подходящи парчета.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

Сложете зеленчуците и гъбите в купа. Овкусете със сол и поръсете със зехтин.

Загрейте грила. Сложете ребърцата и ги изпечете от всички страни, докато месото не започне да се отделя от костите.

Изпечете зеленчуците и гъбите.

Поднесете грилованото свинско ребро с гриловани зеленчуци за гарнитура.

Грилованото свинско ребърце със зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: