Пилешко със зеленчуци в собствен сос

22/01/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Най-вкусната комбинация, която никога няма да ни омръзна да яде "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват, посоляват се и се оставят настрана. В тенджера се нареждат нарязаните картофи, сладък картоф, двата вида моркови.

В купичка се смесва маслото с червения пипер и бутчетата се потапят хубаво в сместа, след което се редят в тавичката върху останалите продукти.

Излива се прясното мляко, като може да се добави и още малко вода, ако искате повече сок. Тавичката се покрива с фолио и се слага в нагорещена фурна на 220 градуса.

След около половин час ястието се изважда и към него се прибавят броколито и карфиолът, отново се покрива с фолио и се оставя във фурната за нови 20-тина минути.

Накрая фолиото се премахва и тавата се оставя във фурната, за да се запекат бутчетата.

При желание може да се поръси с кашкавал, който трябва да се разтопи и запече, преди ястието да се извади от фурната.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар