Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със сос и зеленчуци

Пилешко със сос и зеленчуци

ИввИвв
Чирак
5738170
Пилешко със сос и зеленчуци
Снимка: Ивв
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За специалните гости и онези важни вечери, в които наистина искате да блеснете - предлагаме ви идеалното ястие"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 4 бр.
  • броколи - 1 глава
  • моркови - 400 г бейби
  • олио - за намазване
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • жълтъци - 4 бр.
  • оцет - 1/2 ч.л. ябълков
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • естрагон - 4 листа
  • масло - 2 с.л. краве
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филетата и ги овкусете със сол и черен пипер и ги печете на сух тиган от двете страни до златисто, след това ги сложете в намазнена тава с олио в загрята на 200 градуса фурна за около 10 - 15 минути.

Обелете бейби морковите и ги бланширайте в подсолена вода за около 5 минути. Броколите ги накъсайте на малки розички.

За соса: Пригответе соса, като сложите жълтъците и се добавя на тънка струйка при постоянно бъркане кипналото масло. Сипете оцета, лимоновия сок и поръсете с накълцания естрагон. Подправете със сол и черния пипер.

Сервирайте ястието, като най-отдолу за канапе изсипете от соса, после сложете пилето и отстрани сложете зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: