Джолан с кисело зеле в гювеч

Нели ПетроваНели Петрова
Новак
5
57
17
29
22/01/2018
"Вълшебна комбинация, която препоръчваме от сърце на всички чревоугодници "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 868
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата191
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Нарязвате зелката на дребно и я слагате в гювеча. Добавяте подправките и олиото и разбърквате.

Върху зелето слагате джолана, който по желание може да мариновате за няколко часа. Добавяте чашата вода (може да замените с червено вино).

Слага се в незагрята фурна (за да не се спука гювечът) и се пече на около 150 градуса за два часа.

След това изключвате фурната и го оставяте за още час.

Ако го печете на по-ниска температура, го оставете във фурната за малко по-дълго време.

При печенето може да добавите и зеленчуци по желание.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Получи се много вкусно ястие!
2
0