Джолан с кисело зеле в гювеч

22/01/2018
"Вълшебна комбинация, която препоръчваме от сърце на всички чревоугодници "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 928
  • Преглеждания за месеца726
  • Преглеждания за седмицата110
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелката на дребно и я слагате в гювеча. Добавяте подправките и олиото и разбърквате.

Върху зелето слагате джолана, който по желание може да мариновате за няколко часа. Добавяте чашата вода (може да замените с червено вино).

Слага се в незагрята фурна (за да не се спука гювечът) и се пече на около 150 градуса за два часа.

След това изключвате фурната и го оставяте за още час.

Ако го печете на по-ниска температура, го оставете във фурната за малко по-дълго време.

При печенето може да добавите и зеленчуци по желание.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Получи се много вкусно ястие!
2
0