Начин на приготвяне
Котлетите се накисват в бирата и се оставят да престоят в хладилника една нощ.
На следващия ден пържолите се измиват и се нареждат в тавичка за печене. Обкусяват със сол и черен пипер.
Лукът и морковите се обелват. Морковите се настъргват на ренде, а лукът се нарязва на шайби. Готовите зеленчуци се разпределят равномерно върху месото.
В тавичката се слага един пръст вода и се покрива с фолио.
Пече се около 60-70 мин на 200 градуса.
Гарнитурата:
Оризът се слага във вода и също се оставя да престои една вечер, за да бъде сготвен по-лесно на следващия ден.
Поставя се в тенджера и се залива с вода в отношение 1:4. Първо се вари на слаб огън, докато омекне. След като е останала малко вода, се овкусява с подправките и се засилва котлонът.
Когато е готов, се сваля от котлона и към него се прибавят маслото и предварително нарязаният магданоз. Обърква се добре.
Сервира се топъл като гарнитура на котлетите.
Крехките свински котлети с кафяв ориз са готови.