Начин на приготвяне
Отделяте жълтъците от белтъците и разбивате жълтъците със захарта и лимоновата кора, добавяте брашното и нишестето, смесено с бакпулвера, и разбърквате с шпатула.
Разбивате с миксер белтъците на сняг с щипка сол. Прибавяте ги към първата смес с плавни движения, за да остане тестото пухкаво.
В продълговата тава постилате хартия за печене, намазвате с мазнина и изсипвате върху нея тестото. Поставете в загрята на 200 градуса фурна и печете.
Готовият пандишпанов блат отлепване от хартията за печене и поставяте върху влажна кърпа и навивате на руло. Оставяте го да престои.
Смесвате крема сиренето с ванилията и захарта, разбърквате хубаво.
Разстилате блата, намазвате отгоре с крема сиренето и навивате на руло.
Оставяте да престои преди да го нарежете.