Огретен с картофи, зеленчуци и Бешамел

22/01/2018
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач711196252
"Очаквано вкусна комбинация, на която да се насладите "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 653
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят с кожата във вряща подсолена вода. През това време чушките и лукът се почистват и се режат на ивици. Чесънът се бели и се реже на шайби. Гъбите се режат на филийки.

В дълбок тиган се сгорещява мазнината и в нея се запържват лукът и чесънът до омекване. След което се прибавят гъбите и се готвят до готовност. Накрая се добавят чушките и се готвят до омекване.

Подправя се плънката с подправките и се дърпа от котлона. Веднага на негово място се поставя касерола или тенджера, в която се капва малко олио и се разтопява маслото.

Щом е готово, в него се запържва брашното. След това се добавя млякото и сосът се готви до сгъстяване.

Сварените картофи се охлаждат, белят се и се режат на шайби.

На дъното на йенска тавичка се слага малко от Бешамела и се редят картофи. Слага се от плънката, малко от соса, настърган кашкавал и пак следват картофи. Така се процедира до свършване на продуктите.

Накрая се редят картофи, отгоре Бешамел, настърган кашкавал и ястието се запича до златисто в загрята на 180 градуса фурна.

Сервира се топло, поръсено с пера зелен лук.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар