Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Шкембе за душата със застройка от прясно мляко и яйца

Шкембе за душата със застройка от прясно мляко и яйца

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Шкембе за душата със застройка от прясно мляко и яйца2 / 2
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Ех, понякога всичко, от което душата ти има нужда, е едно вкусно шкембе и верен приятел, с когото да си го споделиш"

Необходими Продукти

  • шкембе - 1 кг телешко
  • лук - 2 глави
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - за запръжката
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото шкембе се почиства старателно, залива се със студена вода, добавят се двете глави лук, срязани наполовина, лимонът и няколко зърна черен пипер. Продуктите се варят до омекването на шкембето.

Шкембето се нарязва на ситно, а бульонът се прецежда. Шкембето се залива с бульона от варенето и прясно мляко в съотношение 1:1, посолява се и се вари около 10-ина минути на тих огън.

Междувременно се приготвя застройка от 2 добре разбити яйца, 3 к.л. брашно и сока на половин лимон.

Шкембе чорбата се сваля от котлона и внимателно се застройва със застройката, като е добре тя да се темперира. Загряват се няколко лъжици олио, запържва се за кратко червен пипер и се добавя към готовата чорба.

Да ви е вкусно!

Шкембето за душата със застройка от прясно мляко и яйца е готово.

Източник: Mariana Hristozova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: