Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорба с прясно мляко, чесън и магданоз

Шкембе чорба с прясно мляко, чесън и магданоз

Шкембе чорба с прясно мляко, чесън и магданоз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ще попитате, а защо магданоз За да е по-вкусно, разбира се"

Необходими Продукти

  • шкембе - 700 г
  • прясно мляко - 500 мл.
  • сол
  • червен пипер
  • олио
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено шкембе залейте с вода и сварете до готовност. Запържете брашното в мазнината, добавете червения пипер.

Дръпнете от котлона и налейте на тънка струйка част от прясното мляко.

Бъркайте непрекъснато, за да не се получат бучки. Изсипете запръжката при шкембето.

Добавете останалото мляко, овкусете със сол и варете още 15 минути.

Счукайте чесъна на ситно, добавете накълцания магданоз, прибавете 3-4 с.л. оцет.

При поднасяне полейте шкембе чорбата с чесновата смес.

Шкембе чорбата с прясно мляко, чесън и магданоз е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Аз спазвам пропорцията вода мляко 1 към 1.
Чесънът с оцет правя отделно . Всеки да си
слага колкото иска. Предлагам и стрити / не смлени/
сухи люти чушки за подправка за който обича люто.
06.01.2017 19:34
8
1
Покажи всички подкоментари