Начин на приготвяне
Запържваме лука до златисто и добавяме каймата, на по-слаб огън пържим около 10 мин. Когато каймата стане светла, добавяме доматите, нарязани на ситно или пасирани, готви се още около 5 мин. Махаме от котлона.
Нарязваме картофите на по-едри кубчета /или кой както ги обича/ и ги разстиламе в по-голяма тава, след това върху тях изсипваме приготвената кайма с доматите.
агряваме олио и запържваме ситно нарязаното кисело зеле, запържваме го с лют червен пипер /може и сладък/ за около 5-6 мин, сваляме го от котлона и го разстиламе над каймата и картофите.
Слагаме да се пече в двустранно загрята фурна на 250 градуса в долната част на фурната и печем до готовност на картофите (около 30-40 мин).
Заливаме с 3-4 яйца и 300 г кисело мляко и печем още 15 мин на средно ниво на фурната.
Аз я сервирам вряла, а от лютия червен пипер вкусът е жесток.