Реване с грис и прясно мляко

23/01/2018
Veronika Atanasova
отVeronika AtanasovaНовак31
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 170
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме всички съставки с миксер. Първо бием яйцата със захарта, след това се добавя киселото мляко и олиото. Добавяме гриса (аз ползвам пшеничен много ситен грис, защото по-едрият много се усеща и стои на зрънца) и бакпулвера, брашното и содата.

Последно добавяме настърганата лимонена кора и пакетчето ванилия.

В намазнена голяма тава изсипваме цялата смес и печем 15-20 мин в загрята на 220 градуса фурна - на долната част. Аз пека в голяма тава, за да стане тънко реването. Проверяваме с клечка за зъби или да е изпечено до златисто. Нарязваме горещо.

Ако млякото е сурово, го сваряваме - аз използвам от кутия. Слагаме млякото и захарта и варим няколко минути, докато се стопи захарта.

Заливаме с горещото мляко и оставаме поне 1 час да се напие.

За украса при сервирането на всяко парче слагам една лъжица бита сметана.

Вкусът е неповторим!

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар