Скумрия в гювеч

GabrielaGabrielaНовак35
23/01/2018
"Верни на правилото - храната трябва да е вкусна и да се приготвя лесно "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 975
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр. риба
  • кромид лук - 2 глави средно големи
  • моркови - 2 бр. по - малки
  • домати - 1 буркан (или 1 буркан паприкаш)
  • масло - 60 г или олио да покрие хубаво дъното
  • грах - 1/2 буркан
  • кисели краставички - 3 бр.
  • боб - 1/2 кг сварен (може и варен от консерва)
  • брашно - 1 с.л.
  • вода
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки (може и на зърна)
  • чубрица - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме 1 голяма или 2 по-малки глави кромид лук, 1 голям или 2 по-малки моркова, нарязани на шайби. Добавяме 1 буркан домати или домашен паприкаш (вместо паприкаш може да се изпекат 2 червени чушки).

След като уврат доматите, ги изсипваме в гювеч, в който предварително слагаме 2-3 парченца масло или олио и нарязаните на шайби риби, 1/2 буркан грах, около 1/2 кг сварен боб или 2 консерви, 3 бр. кисели краставички.

В съда, в който сме пържили доматите, добавяме 1 с.л. брашно, размито с 1/2 литър вода. Избъркваме леко отгоре, за да не раздробим рибата. Добавяме 1 щипка сол, 5-6 зърна бахар, малко черен пипер (може и на зърна), 2-3 листа дафинов лист и щипка чубрица.

Може да се овкуси с подправка за скара.

Захлупваме и печем около 90 мин на максимума на фурната (но тя трябва да бъде студена). На 80-тата минута изключваме и то продължава да се готви.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар