Начин на приготвяне
Запържваме 1 голяма или 2 по-малки глави кромид лук, 1 голям или 2 по-малки моркова, нарязани на шайби. Добавяме 1 буркан домати или домашен паприкаш (вместо паприкаш може да се изпекат 2 червени чушки).
След като уврат доматите, ги изсипваме в гювеч, в който предварително слагаме 2-3 парченца масло или олио и нарязаните на шайби риби, 1/2 буркан грах, около 1/2 кг сварен боб или 2 консерви, 3 бр. кисели краставички.
В съда, в който сме пържили доматите, добавяме 1 с.л. брашно, размито с 1/2 литър вода. Избъркваме леко отгоре, за да не раздробим рибата. Добавяме 1 щипка сол, 5-6 зърна бахар, малко черен пипер (може и на зърна), 2-3 листа дафинов лист и щипка чубрица.
Може да се овкуси с подправка за скара.
Захлупваме и печем около 90 мин на максимума на фурната (но тя трябва да бъде студена). На 80-тата минута изключваме и то продължава да се готви.