Тарка Дал (Tarka Dhal)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Тарка Дал (Tarka Dhal)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Дали само подправките правят Индийската кухня толкова вкусна или има и друга тайна"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч. + 1/2 ч.ч. жълта леща
  • домати - 1 бр. малък
  • лук - 1 глава, малка
  • куркума - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. на зърна
  • гарам масала - 1/2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • кориандър - листа
  • люти чушки - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата във вода за 1 час. Сипете я в тенджера с 3 ч.ч. вода, нарязаните ситно домат, лук и объркайте с куркумата и сол.

Щом ястието заври, отново объркайте и сложете капак. Оставете да се вари, докато сместа стане на каша.

Загрейте олиото в тиган и запържете кимиона, докато хубаво зацвърчи. Добавете счукания чесън и запържете до златисто.

Добавете тази запръжка към сварената каша от леща.

Добре объркайте и прибавете гарам масала. Разсипете в купички и гарнирайте със суха люта чушка и листенца кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Борислава
Борислава
Уникална рецепта!
02.10.2013 19:51
1