Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Дал Бхат (Леща с ориз по непалски)

Дал Бхат (Леща с ориз по непалски)

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Дал Бхат (Леща с ориз по непалски)
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако ви се иска да опитате нещо различно, имаме една леща с ориз по непалски за вас"

Необходими Продукти

  • червена леща - 300 г
  • кафяв ориз - 200 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава средна
  • зехтин
  • сол
  • кориандър
  • лют пипер
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За здравословно ястие аз използвах кафяв пълнозърнест ориз.

Изчиства се, измива се и се вари на тих огън 1:3.5 с вода. Вари се около 30 минути, след което котлонът се изключва и се оставя да се задуши под капак.

За тази леща яхния дълбок тиган загрейте зехтин. Нарежете лука и чесъна на ситно и запържете в мазнината. Прибавете и подправките, за да си пуснат аромата.

Когато лукът добие златист загар, се добавя и лещата заедно с три чаши вода и се оставя да къкри.

Червената леща се вари много бързо - след около 15-20 мин вече е готова за консумация.

Постното ястие се поднася с топка от свареният ориз.

Дал Бхат (Леща с ориз по непалски) е веганско ястие, подходящи за пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: