Шоколадова торта с домашен крем Нутела

24/01/2018
"Калориите от вкусните домашни шоколадови торти не се смятат, не знаехте ли?"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 470
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта за 10 минути до побеляване с помощта на миксер. Смесете олиото и прясното мляко и прибавете течността на тънка струйка, като продължите да разбивате за още около минута.

Смесете пресятото брашно, какаото и бакпулвера. Прибавете сухите съставки постепенно към течността и разбъркайте с помощта на шпатулка.

Загрейте фурната на 160 градуса.

Изсипете сместа за блата във форма с подвижен ринг с диаметър 20 см, като предварително сте облепили дъното и стените с хартия за печене.

Изпечете блата до готовност за около 45-50 минути, като се стараете да не отваряте фурната, докато блатът се надигне и се запече.

Охладете и отстранете блата от тавата.

Загрейте 500 мл мляко в тенджера на котлона.

Смесете брашното, пудрата захар и какаото в отделен съд.

В останалото мляко разбийте яйцето. Към тази смес прибавете сухите съставки и разбъркайте, след което на тънка струйка, при непрекъснато бъркане изсипете сместа към врящото мляко. Прибавете смлените лешници. Бъркайте до сгъстяването на крема и отстранете съда от котлона.

Прибавете на кубчета нарязаното масло и разбъркайте до разтопяването му.

Разрежете блата през средата хоризонтално, до получаването на два блата.

Сложете долния блат в подходяща чиния. Залейте с крема, сложете втория блат и отново полейте с крем.

Оформете тортата.

Облепете страните със смлени орехови ядки. Отгоре гарнирайте с разтопен шоколад Нутела и поръсете с филиран бял шоколад.

Блатът и кремът са по рецепти на Ваня Джорджевич.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар