Рошави кюфтета от картофи с тиквички и сос

24/01/2018
"Рошави, нерошави - ще се изядат до последната хапка, а вие си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 568
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите, отцеждат се и настъргваме на ренде в купа. Добавя се настъргана тиквичка, две пресни яйца, галета, риган, магданоз и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.

Разбърква се добре, трябва да е гъста смес.

Загрява се олио в тиган, с лъжица се пълни от сместа и с вилица се избутва в тигана, като отгоре леко се притиска. Нека да се рошави, не е нужно да са идеални, затова небрежно ги пускайте да се пържат от двете страни до златисто.

Извади върху салфетка, да попие мазнината, и прехвърли в чиния.

В купичка се смесват продуктите за соса и добре се разбъркват.

Сервираме топли вкусните кюфтенца топнати в чесновия сос.

Страхотна вкусотия, ядеш и искаш още :)))

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Яница Николова
Ммм чудесни са!
0
0
Admin
Admin
24.01.2018 18:38
Изглеждат много апетитно, браво Вили :)
1
0
Мария Симова
Мария Симова
25.01.2018 05:56
Така изглеждаха кюфтетата в детството ми у дома, независимо от кайма, картофи или тиквички рошави, защо ли днес се стараем да изглеждат гладки и с кръгла форма ??? не знам.....
1
0