Печен заек с плънка и картофи на фурна

ПламенПламен
Новак
3
22
12
1
24/01/2018
"За който окъснее в гората сме направили място в тавата "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 247
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Дреболиите, сварени и нарязани на дребно, се запържват с нарязания лук и измития ориз, докато оризът стане прозрачен. С получения запържен състав пълним заека, след което го зашиваме.

В дълбока тава наливаме бирата/виното и водата, поставяме внимателно заека, изсипваме картофите, нарязани на кубчета и овкусени със сол.

Покриваме тавата с фолио и поставяме в предварително подгрята на 180 градуса фурна за около 1 час, след което намаляваме температурата на 150 градуса и печем още около 2 часа, след като изключим фурната, махаме фолиото и оставяме тавата вътре.

Като поизстине, изваждаме тавата и поръсваме с нарязания магданоз.

Сервираме, докато е топло, като за предпочитане е бяло охладено сухо вино.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Аз бих добавила пресен джоджен и пресен лук. Става уникален с тези подправки.
0
0