Жълтиците на Дядо Коледа

Incheto KostadinovaIncheto Kostadinova
Новак
10701762
Жълтиците на Дядо Коледа2 / 2
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"Дядо Коледа носи подаръци безплатно, но няма да откаже няколко от тези вкусни жълтици"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мед - 3 с.л.
  • яйце - 1
  • масло - 100 г
  • какао - 3 ч.л.
  • пудра захар - 100 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. стрит
  • сол - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме маслото с меда, но внимаваме да не заври сместа.

Охлаждаме и добавяме яйцето, разбиваме добре и прибавяме сухите съставки.

Замесваме тесто, получава се ронливо подобно на това за джинджифиловите човечета.

Завиваме в стреч фолио и оставяме да стегне за 30 минути в хладилника.

Върху набрашнен плот разточваме пласт с дебелина 1/2 см и с чашка или някакво рингче разрязваме тестото, но то трябва да е с 1 размер по-голям диаметър от печата, който използваме.

Поставяме отгоре щампа с печат и изпичаме в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или 180 градуса без вентилатор за 7-10 минути в зависимост от мощността на фурната.

Охлаждаме леко и прибераме в кутия с капак.

Слепваме с течен шоколад, мармалад или сладко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: