Плакия от паламуд

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
16/11/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 256
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на по-едри кръгчета. Загрейте олиото и ги запържете. Прибавете едро нарязаните на кръгчета картофи и 2 домата. Посолете на вкус и оставете ястието да се готви до омекване на картофите.

Снемете от котлона и добавете ситно нарязаната целина, чесън, натрошения бульон, дафинови листа и черен пипер на вкус. Прехвърлете всичко в дълбока тава и добавете почистения паламуд. направете леки прорези по повърхността й с нож и поръсете с малко сол и черен пипер. Върху рибата сложете резенчета домат и лимон.

Полейте щедро със зехтин и лимонов сок и сложете плакията от паламуд да се изпече за около 40 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Поднесете плакията изстинала.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ценителката
ценителката
15.03.2013 14:40
невероятно предложение точно се чудех как да съчетав домати и картофи в плакия а за паламуда е ясно най-подходящ
4
0