Домашни питки за бохча

25/01/2018
"С домашни питки бохчата става най-вкусна - гарантираме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с малко прясно мляко, солта и захарта.

В тава се слага царевичното брашно и се обърква със сместа с маята, добавя се разтопеното масло, киселото мляко и останалото прясно мляко.

Разбърква се, докато попие всичкото брашно.

После постепенно се добавя бялото брашно до омесването на средно тесто.

Оставя се да почине 30 мин.

Омесва се отново и се разделя на 6 топки. Хубаво се завиват на топчета и се редят в тава с хартия за печене.

Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се на 180 градуса 30 мин или до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Венелина Иванова
Страхотни питки!!! Поеха малко повече бяло брашно.
1
0
Цветанка Цветанова
Понякога зависи от консистенцията на млякото и от самото брашно :) И при мен се случва да дослагвам понякога :)
1
0