Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Италианско тесто за пица

Италианско тесто за пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото за пица да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
564
433
318
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
отлична рецепта
13.04.2013 21:45
4
1