Начин на приготвяне
Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.
Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.
Оставете тестото за пица да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.
Коментари
Както беше написал някой отгоре след като добавиш едно яйце и прясно мляко става божествено.
И все пак всеки може да подобри рецептата според личните му вкусове и предпочитания.
И на мен не ми се получи първия път, но бабата даде едно рамо и след малко практика се получи.
Маи-те също са поне 2 вида...
Изобщо не е рецепта това...
не ви трябват яйца и прясно мляко
работила съм в Италия в пицария и тестото се правеше точно така
А блатът стана идеален, не много твърд, но не и прекалено мек. Идеален.